Karamellknäck med jordnötter och bacon
- 1 t 15 min
- 6 personer
Ingredienser
- 140 g Tulip Bacon
- 10 g smör
- 2,5 dl socker
- 125 g glukossirap
- 0,5 tsk chilipulver
- 1 krm cayennepeppar
- 100 g jordnötter
- 0,5 tsk bakpulver
Gör så här
Lägg bakpapper på ett bakplåt och lägg på baconet. Stek baconskivorna gyllenbruna i ugnen. Ta ut skivorna och lägg på hushållspapper så att fettet rinner av. Låt svalna innan innan du bryter eller skär grova bitar.
Lägg bakpapper på ett annat plåt och smörj papperet med lite smör.
Häll socker och glukossirap i en tjockbottnad kastrull och värm på medelvärme. Rör om tills allt socker är upplöst och det börjar bubbla och tjockna i konsistens.
Tillsätt chilipulver och cayennepeppar och rör om. Tillsätt smör, jordnötter och bacon och rör om. Rör om ofta så att det inte bränner fast i botten.
Koka massan tills den börjar bubbla lite igen. Om du har en sockertermometer måste massan vara över 140 ºC.
Rör sedan ner bakpulver, rör om snabbt och häll blandningen på bakpapper.
Låt karamellen svalna innan du delar den i bitar.