Karamellpopcorn med bacon
- 1 t 0 min
- 4 personer
Ingredienser
- 125 g Tulip Bacon i skivor
- 1 påse popcorn
- 75 g smör
- 175 g rörsocker
- 3 msk glukossirap
- ½ tsk. bakpulver
Gör så här
BACON:
- Stek baconskivorna krispiga i ugnen vid 175 °C i 10-15 minuter.
- Häll av fettet och låt kallna.
- Hacka baconet grovt och blanda med popcorn i en skål.
KARAMELL:
- Lägg smör, glukossirap och rörsocker i en kastrull och värm upp.
- Låt blandningen bubbla ett par minuter tills den blir ljusbrun, och värm på full kraft tills den blir en något tjockare karamell.
- Tag av kastrullen från plattan och tillsätt bakpulver.
- Rör runt snabbt.
POPCORN:
- Blanda karamellen med popcorn och bacon.
- Fördela popcornen på en bakplåt och baka vid 125 °C i ca 45 minuter.
- Vänd popcornen och fördela karamellen varje kvart.
- Låt svalna och servera!