Recept på köttfärsgryta med bacon – Tulip

Köttfärsgryta med bacon

(2 st) Mitt betyg: 0

Köttfärsgryta med bacon

  • 4 personer

Ingredienser

  • 2 pkt Tulip Bacon i skivor, 125 g
  • 500 g nötfärs
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 gul lök
  • 1 purjolök
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 tärning köttbuljong
  • smör
  • 1 msk curry
  • chilipulver (mängd efter smak)
  • salt
  • ris
Skriv ut recept

Testa en variant på köttfärssås med vår köttfärsgryta med bacon. En kryddig, mustig och smakrik köttfärsgryta med lite sting. Det bokvedsrökta baconet ger både sälta och den där extra dimensionen av smak i din gryta. Köttfärsgrytan tillagar du enkelt i en härlig gjutjärnsgryta som också blir vacker att ställa på bordet vid servering. Har du ingen gjutjärnsgryta går det bra att ta en vanlig kastrull också. För att få till lite krisp i din gryta rekommenderar vi att du steker ditt bacon för sig och låter det rinna av. Lägg sedan i det i köttfärsgrytan mot slutet och rör om.

Dröm dig bort mot varmare breddgrader med en köttfärsgryta med lite extra sting, eller gör en lite mildare version som passar även de små. Med vårt recept på köttfärsgryta med bacon kan du enkelt anpassa mängden av chilipulver så att de passar just dig.

När köttfärsgrytan är färdig kan du toppa den med lite salladslök och färsk chili för en vacker och färgglad presentation. Vi rekommenderar att servera vår köttfärsgryta med bacon tillsammans med ris som suger upp den goda såsen från grytan. Gör gärna en god sallad och köp en brödbit att ha vid sidan av.

Sugen på fler varma grytor med bacon? Testa Lövbiffsgryta!


Gör så här

  1. Koka riset enl förpackning.
  2. Hacka löken, skär purjolöken i små halvmånar och skär baconet i centimeterstor bitar.
  3. Bryn köttfärsen i smöret, gärna i en gjutjärnsgryta. När färsen har fått färg, tillsätt curry och chilipulver efter smak. Sänk sedan temperaturen och låt fräsa under lock.
  4. Tillsätt lök och purjolök och bryn ytterligare en liten stund under lock.
  5. Lägg i krossade tomater, buljongtärningen och tomatpurén i grytan och  rör om. Låt den puttra ihop sig under lock medan du steker baconet.
  6. Stek baconen till fin färg och lägg sedan på hushållspapper för att rinna av. Lägg sedan i baconet i den puttrande grytan och rör om ordentligt. Smaka av och tillsätt mer kryddning.
  7. Servera med ris och en sallad.