Köttfärsgryta med bacon
- 4 personer
Ingredienser
- 2 pkt Tulip Bacon i skivor, 125 g
- 500 g nötfärs
- 1 burk krossade tomater
- 1 gul lök
- 1 purjolök
- 4 msk tomatpuré
- 1 tärning köttbuljong
- smör
- 1 msk curry
- chilipulver (mängd efter smak)
- salt
- ris
Gör så här
- Koka riset enl förpackning.
- Hacka löken, skär purjolöken i små halvmånar och skär baconet i centimeterstor bitar.
- Bryn köttfärsen i smöret, gärna i en gjutjärnsgryta. När färsen har fått färg, tillsätt curry och chilipulver efter smak. Sänk sedan temperaturen och låt fräsa under lock.
- Tillsätt lök och purjolök och bryn ytterligare en liten stund under lock.
- Lägg i krossade tomater, buljongtärningen och tomatpurén i grytan och rör om. Låt den puttra ihop sig under lock medan du steker baconet.
- Stek baconen till fin färg och lägg sedan på hushållspapper för att rinna av. Lägg sedan i baconet i den puttrande grytan och rör om ordentligt. Smaka av och tillsätt mer kryddning.
- Servera med ris och en sallad.