Köttfärslimpa med bacon och gräddsås
- 4 personer
Ingredienser
Köttfärslimpa- 125 g Tulip Bacon i skivor
- 600 g kötfärs
- 1 gul lök
- 1 ägg
- 1 dl mjölk
- 2 msk ströbröd
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 kvistar timjan
- färsk persilja
- 0,5 msk kalvfond
- 2 dl vatten
- 2 dl grädde
- 1 msk svartvinbärsgelé
- 0,5 msk kinesisk soja
- 2 tsk majsstärkelse
- 0,5 tsk salt
- 900 g fast potatis
- Rårörda lingon
- Haricots verts
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och hacka löken fint. Skär baconet i små bitar. Blanda mjölk och ströbröd i skål och låt svälla 5 min. Hacka timjan fint. Blanda färsen med lök, bacon, ägg, mjölk och ströbröd, salt, peppar och timjan. Forma till en limpa och lägg i en smord, avlång kakform (cirka 1,5 liter). Grädda i mitten av ugnen ca 30 min
- Skala och koka potatisen.
- Koka upp fond, vatten och grädde, låt sjuda ca 5 min. Rör ut majsstärkelse i lite vatten och lägg i fonden. Lägg i gelé och soja, låt koka ytterliga. Smaka av och salta om det behövs.
- När köttfärslimpan är klar, häll över det på ett serveringsfat och snö lite färsk persilja ovanpå.
- Koka haricots verts i lättsaltat vatten ca 3 min.
Servera köttfärslimpan med potatis, gräddsås, haricots verts och rårörda lingon.