Köttfärssås med bacon
- 4 personer
Ingredienser
- 500 g nötfärs
- 1 pkt Tulip Bacon
- 1 gul lök, hackad
- 1-2 vitlöksklyftor, finhackad
- 1 stor morot, finriven
- 1/4 huvud rotselleri, finriven
- 1 msk olivolja
- 2 dl rödvin
- 3 dl vatten
- 1 kalv- eller oxbuljongtärning
- 3-4 msk tomatpuré
- 2 burkar krossade tomater
- 2-3 lagerblad
- 2 kvistar timjan, färsk (eller 1 tsk torkad)
- salt
- peppar
Gör så här
Hacka och fräs bacon. Tillsätt en msk olivolja och bryn köttet. Tillsätt sedan lök, vitlök, morot, rotselleri och tomatpuré. Tillsätt vinet när allt fått lite färg. Tillsätt sedan de krossade tomaterna, vatten och buljong. Rör om, låt koka upp och sjud i minst 40 minuter. Servera med kokt pasta, knaperstekt bacon, parmesanost och färska örter.
Tips
Såsen blir bara godare ju längre du låter den puttra.