Korvgryta med bacon
- 4 personer
Ingredienser
- 125 g Tulip Bacon i skivor
- 4 chorizo korvar
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk olivolja
- 1 tsk curry
- 1 msk tomatpuré
- 2 dl crème fraiche
- Salt och svartpeppar
- Ris
Gör så här
- Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
- Dela baconet i mindre bitar. Skär korven i centimetertjocka skivor. Skala och finhacka lök och vitlök.
- Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs lök och vitlök i någon minut tills det fått lite färg.
- Tillsätt bacon och korv tillsammans med curry. Fräs i några minuter tills det fått fin färg, rör då och då. Krydda med lite salt och peppar och tillsätt tomatpuré och crème fraiche. Blanda och puttra samman tills allt är genomvarmt i ca 5 minuter.
- Servera med valfria tillbehör.