Krämig fisksoppa med bacon
- 30 min
- 4 personer
Ingredienser
- 150 g Tulip Bacontärningar
- 1 st lök
- 0,5 st fänkål
- 4 msk soltorkade tomater
- 1 liter fiskbuljong
- 2,5 dl vispgrädde
- 600 g torskfile
- Salt
- Peppar
- Dill
- Tulip Bacon i skivor
Gör så här
Krämig fisksoppa med bacon
- Stek bacon tärningar i en tjockbottnad panna tills den är gyllene.
- Plocka upp dem och placera dem på smörpapper.
- Stek lökarna i baconfettet tills de är klara, men utan att ta färg.
- Tillsätt tärnad fänkål, soltorkade tomater, fiskbuljong och grädde och låt soppan koka i 15 minuter.
- Krydda med salt och peppar.
- Skär fisken i kuber eller remsor.
- Ta av den heta soppan från värmen. Lägg fisk och bacon i soppan och låt den "dra" i 5 minuter.
Servering
- Toppa med färsk dill och baconskivor.