Krämig fisksoppa: Torsk med bacon och soltorkade tomater - Recept

Krämig fisksoppa med bacon

(0 st) Mitt betyg: 0

Krämig fisksoppa med bacon

  • 30 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 150 g Tulip Bacontärningar
  • 1 st lök
  • 0,5 st fänkål
  • 4 msk soltorkade tomater
  • 1 liter fiskbuljong
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 600 g torskfile
  • Salt
  • Peppar
TOPPING Skriv ut recept

Krämig och välsmakande fisksoppa fylld med torsk, bacon och soltorkade tomater. Serveras i serveringsglas med gröna dekorationer och krispigt, välsmakande bacon på toppen.
Perfekt soppa till förrätt eller servera som huvudrätt till helgens middag.

 


Gör så här

Krämig fisksoppa med bacon

  1. Stek bacon tärningar i en tjockbottnad panna tills den är gyllene.
  2. Plocka upp dem och placera dem på smörpapper.
  3. Stek lökarna i baconfettet tills de är klara, men utan att ta färg. 
  4. Tillsätt tärnad fänkål, soltorkade tomater, fiskbuljong och grädde och låt soppan koka i 15 minuter.
  5. Krydda med salt och peppar.
  6. Skär fisken i kuber eller remsor.
  7. Ta av den heta soppan från värmen. Lägg fisk och bacon i soppan och låt den "dra" i 5 minuter.

Servering

  1. Toppa med färsk dill och baconskivor.