Krämig tortellini med baconoch purjolök
- 20 min
- 4 personer
Ingredienser
- 2 pkt Tulip Bacon i skivor
- 1 purjolök
- 2 pkt färsk tortellini skinka och ost
- 1 klick smör
- 2 msk vetemjöl
- 5 dl grädde
- 2 dl riven parmesan
- Salt och peppar efter smak
Gör så här
Krämig tortellini
- Strimla och knaperstek baconet i het panna, lägg på hushållspapper.
- Skär purjolöken med ett snitt på längden och skölj ordentligt, skiva i 2 cm breda skivor.
- Koka upp pastavattnet och koka tortellinin tillsammans med purjolöken enligt anvisningarna på paketet. Häll av vattnet.
- Smält smöret i en kastrull och red av med vetemjöl, tillsätt grädden. Koka upp och smaka av med riven parmesan, salt och peppar.
- Blanda ihop alla ingredienser och servera direkt.
- Toppa med bacon och nymalen svartpeppar.