Pizza med kyckling och bacon
Ingredienser
- 2 paket Tulip Bacon i skivor, 125 g
- 2 färska pizzadegar på rulle, à 230 g
- 4 kycklingfiléer
- 1 vitlökslyfta
- 2 msk olivolja
- 1 tsk oregano
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk chiliflakes
- Salt och svartpeppar
- 1 rödlök
- 1 burk cocktailtomater
- 2 mozzarella, à 125 g
- 1 kruka basilika
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader, varmluft.
- Rulla ut pizzadegarna på bakplåtspapper och lägg ut på ugnsplåtar.
- Dela kycklingen i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken. Hetta upp en stekpanna med olivolja och tillsätt kyckling och finhackad vitlök. Krydda med oregano, chiliflakes, paprikapulver, salt och peppar. Fräs kycklingen tills den är genomstekt.
- Skala och skiva rödlöken i tunna skivor.
- Häll ner cocktailtomater i en skål och krydda med lite salt och peppar. Blanda och fördela ut tomatsåsen över pizzabottnarna. Dela osten i mindre bitar och fördela ut.
- Toppa med stekt kyckling, lök och bacon. Plocka och grovhacka basilika och fördela ut hälften över pizzorna. Grädda i ca 15 minuter tills de fått fin färg
- Toppa med resten av basilikan.