Kycklinggratäng med bacon - Recept - Tulip

Kycklinggratäng med bacon

(3 st) Mitt betyg: 0

Kycklinggratäng med bacon

  • 40 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 2 pkt Tulip Bacon i skivor, 125 g
  • 4 st kycklingfiléer
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 1 äpple
  • 1 röd paprika
  • 1 liten purjolök
  • 1 dl riven ost
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • färsk timjan
  • ris
  • sallad eller haricot verts
Sås
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl grädde
  • 1 dl sky
  • 2 msk kalvfond
  • 1 msk mjöl
  • 3 msk mango chutney
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • 3 krm salt
Skriv ut recept

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Dela kycklingfiléerna i tre delar. Blanda dem med soja och stek i smör. Salta och peppra. Spara skyn.
  3. SÅS: Blanda crème fraiche, grädde, sky, mjöl och fond i en kastrull. Sjud 3 min. Tillsätt mango chutney, sambal oelek och salt.
  4. Skär äpplet och paprikan i småbitar. Skölj och strimla purjolöken. Strimla och fräs baconet i stekpanna. Tillsätt purjolök, äpple och paprika och låt det fräsa med.
  5. Lägg kycklingen i en gratängform, häll över såsen och strö över strösslet med bacon. Strö över riven ost. Gratinera i ugnen i ca 25 minuter. Garnera med timjan.
  6. Servera med ris och sallad/haricots verts.