Kycklinggratäng med bacon
- 40 min
- 4 personer
Ingredienser
- 2 pkt Tulip Bacon i skivor, 125 g
- 4 st kycklingfiléer
- 2 tsk kinesisk soja
- 1 äpple
- 1 röd paprika
- 1 liten purjolök
- 1 dl riven ost
- 1 tsk salt
- 2 krm peppar
- färsk timjan
- ris
- sallad eller haricot verts
- 2 dl creme fraiche
- 1 dl grädde
- 1 dl sky
- 2 msk kalvfond
- 1 msk mjöl
- 3 msk mango chutney
- 1-2 tsk sambal oelek
- 3 krm salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°.
- Dela kycklingfiléerna i tre delar. Blanda dem med soja och stek i smör. Salta och peppra. Spara skyn.
- SÅS: Blanda crème fraiche, grädde, sky, mjöl och fond i en kastrull. Sjud 3 min. Tillsätt mango chutney, sambal oelek och salt.
- Skär äpplet och paprikan i småbitar. Skölj och strimla purjolöken. Strimla och fräs baconet i stekpanna. Tillsätt purjolök, äpple och paprika och låt det fräsa med.
- Lägg kycklingen i en gratängform, häll över såsen och strö över strösslet med bacon. Strö över riven ost. Gratinera i ugnen i ca 25 minuter. Garnera med timjan.
- Servera med ris och sallad/haricots verts.