Kycklingpaj med bacon
- 4 personer
Ingredienser
Pajdeg- 3 dl vetemjöl
- 125 g rumsvart smör
- 2 msk kallt vatten
- 2 paket Tulip Bacon i skivor, 125 g
- 450 g kycklingfilé
- 3 dl creme fraiche (34%)
- 2 msk chilisås
- 100 g färskost vitlök & örter
- 1 dl riven ost
- Salt och svartpeppar
Gör så här
- Ställ ugnen på ca 200 grader.
- Rör ihop alla ingredienser till pajdegen och platta ut i pajformen. Förgrädda i 10 – 15 minuter, i nedre delen av ugnen.
- Strimla kycklingen och bryn den. Klipp ner och bryn bacon. Häll av överflödigt fett.
- Rör ner creme fraiche, färskost, chilisås i pannan. Smaka av med salt och peppar.
- Låt det sjuda upp tillsammans innan du lägger det i pajformen. Strö ost över och grädda i ca 20- 30 minuter i mitten av ugnen eller tills pajen är gyllenbrun.
- Serveras gärna med en god sallad.