Kycklingpaj med bacon - Recept - Tulip

Kycklingpaj med bacon

(2 st) Mitt betyg: 0

Kycklingpaj med bacon

  • 4 personer

Ingredienser

Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g rumsvart smör
  • 2 msk kallt vatten
Fyllning
  • 2 paket Tulip Bacon i skivor, 125 g
  • 450 g kycklingfilé
  • 3 dl creme fraiche (34%)
  • 2 msk chilisås
  • 100 g färskost vitlök & örter
  • 1 dl riven ost
  • Salt och svartpeppar
Skriv ut recept

Gör så här

  1. Ställ ugnen på ca 200 grader.
  2. Rör ihop alla ingredienser till pajdegen och platta ut i pajformen. Förgrädda i 10 – 15 minuter, i nedre delen av ugnen.
  3. Strimla kycklingen och bryn den. Klipp ner och bryn bacon. Häll av överflödigt fett.
  4. Rör ner creme fraiche, färskost, chilisås i pannan. Smaka av med salt och peppar.
  5. Låt det sjuda upp tillsammans innan du lägger det i pajformen. Strö ost över och grädda i ca 20- 30 minuter i mitten av ugnen eller tills pajen är gyllenbrun.
  6. Serveras gärna med en god sallad.