Kycklingsallad med bacon
- 4 personer
Ingredienser
- 2 paket Tulip Bacon i skivor, 125 g
- 2 kycklingbröst
- 2 ägg
- 1 avokado
- ½ gurka
- 1 ask cocktailtomater, 250 g
- 1 romansallad
- 100 g blåmögelost
- 50 g parmesan
- Cesardressing
- Brödkrutonger
Gör så här
- Skär baconet i mindre bitar och stek det frasigt i en stekpanna utan fett. Låt det rinna av på hushållspapper.
- Ugnsbaka kycklingen på 200 grader, kryddat med lite salt och peppar tills den är genomstekt i ca 20 minuter. Skär i skivor.
- Koka äggen mjuka i ca 6 minuter. Skala och dela i halvor.
- Dela, kärna ur och skär avokadon i mindre bitar. Skiva gurkan tunt. Dela tomaterna i halvor. Plocka, skölj och dela salladen i mindre bitar.
- Varva salladen med alla goda grönsaker, kyckling och bacon. Toppa med smulad blåmögelost och hyvlad parmesan.
- Servera gärna med ceasardressing och brödkrutonger.