Kycklingsoppamed bacon, morot och gräslök
- 30 min
- 4 personer
Ingredienser
Tillbehör- 1 paket Tulip Bacon i skivor
- 250 g kycklingfilé
- 100 g sockerärtor
- 1 msk gräslök
- 1 st gul lök
- 1 st vitlök
- 3 st lagerblad
- 8 st morötter
- 8 dl grönsaksbuljong
Gör så här
Kyckling med bacon och gräslök
Soppa
- Lägg lök, morötter och lagerblad i en stor gryta med en klick smör.
- Bryn lätt innan du slår på buljongen.
- Koka cirka 20 minuter, tills morötterna är mjuka. Mixa allting tills du får en slät puré.
- Godast blir det om du mixar med lagerbladen kvar i.
- Salta och peppra efter smak.
Tillbehör
- Stek kycklingen och skär varje filé i 2–3 bitar.
- Stek Tulip bacon (i skivor eller färdiga tärningar) tills de är spröda och krispiga. Låt baconet rinna av på hushållspapper.
- Skölj sockerärtorna och koka dem snabbt i soppan.
- Klipp gräslöken fint. Fördela kycklingfiléerna i 4 skålar.
- Häll sedan på den varma soppan och toppa med bacon, finklippt gräslök och lite frön för extra krisp.