Även vanliga rätter kan göras mer speciella genom att bara servera på ett annorlunda sätt och ge de lite annorlunda smaktwist. Det har vi gjort i detta recept. Popcorn kan göras på många olika sätt och här har vi lagt till cheddarost och bacon. Servera popcornen i hemmagjorda bägare. Du kan dekorera bägarna i halloween-tema med fladdermöss, skelett eller spöken. Perfekt underhållning för barnen medan rätten står i ugnen.
Du kan göra dina popcorn från grunden själv men det fungerar lika bra att göra det enklare med en färdig popcornspåse. Eftersom popcornen bakas i ugnen tillsammans med osten och det förkokta baconet är popcornen fortfarande varma och goda, även om de är köpta i färdig påse.
1. Stek baconet knaprigt i ugnen, i ett lager mellan två bakplåtspapper 12–13 min, 200°C.
2. Bryt det knapriga baconet i mindre bitar och blanda det med popcorn och cheddarost.
3. Grädda blandningen 2 min I ugnen, 200°C. Serveras direkt.