Lättrimmad torsk med baconmed rödbetor, kapris, fänkål och skirat smör
- 50 min
- 4 personer
Ingredienser
- 600 g torskfilé el. torskrygg
- 6 st rödbetor
- 1 burk kapris
- 1 st fänkål
- 1 dl dill
- 0,5 dl olja
- 1 st citron
- 1,5 pkt Tulip Bacon i skivor
- 200 g smör
- 1 l vatten
- 1 dl salt
Gör så här
Stekt torskrygg med bacon
- Lös saltet i vattnet. Rimlagen ska vara klar.
- Portionera torsken och lägg i lagen ca. 20 min. Koka rödbetorna under tiden.
- Skiva fänkålen tunt. Mixa dill och olja. Blanda och tillsätt lite salt, peppar och citron efter smak.
- Knaperstek bacon, låt rinna av på hushållspapper. Smält smöret.
- Häll av och skala rödbetorna.
- Värm en panna. Ta torsken från lagen, skölj och torka med hushållspapper.
- Stek gyllene på båda sidor. Torsken är färdig när den är 52° eller när den börjar skikta sig i lamellerna.