Lax med bacon och fyllda kålpaket
- 1 t 15 min
- 4 personer
Ingredienser
- 4 x 150 g laxfilé
- Neutral olja
- ½ citron
- 200 g potatis
- 4 blad grönkål
- Pinjenötter
- 100 g tranbär
- 1 pkt Tulip Bacon i skivor
- 2 dl hackad persilja
- Salt
- Peppar
Gör så här
Lax med bacon
- Koka potatis och gör en puré. Krydda med salt och peppar.
- Stek laxen i en het panna på båda sidor i en neutral olja. Krydda med salt och peppar och pressa citronen över laxen. Lägg laxen på ett bakplåt och lämna lite plats för kålpaketen.
- Förvärm ugnen till 200 ° C. Koka upp kålbladen i vatten i 20 sekunder och lägg på en kökshandduk. Lägg vart och ett av bladen i en 10 - 12 cm stor metallring och fyll bladen med potatismos. Stäng paketet med ett till kålblad på toppen. Pensla på lite olja.
- Stek och hacka bacon fint och blanda med pinjenötter, tranbär och persilja i en skål.
- Baka laxen och kålen i ca 5 minuter i ugnen. Lägg laxen och kålpaket på en tallrik och strö lite av den krispiga baconblandningen på.
Tips
Prova även detta läckra recept med fisk: