Levergryta med bacon
- 4 personer
Ingredienser
- 2 paket Tulip Bacon i skivor, 125 g
- 400 g kalvlever
- 2 msk vetemjöl
- schalottenlök
- 2 msk smör
- 2 msk rödvinsvinäger
- 1 msk socker
- 1 msk kapris
- Salt och svartpeppar
- Kokt potatis
- Finhackad persilja
- Haricots verts
Gör så här
- Skala och koka potatis.
- Skiva baconet i mindre bitar. Dela kalvlevern i centimetertjocka skivor. Vänd i vetemjöl och krydda med salt och peppar. Skala och finhacka löken.
- Hetta upp smöret i en stekpanna och stek levern tills den är gyllenbrun på bägge sidor.
- Lägg upp på ett fat. Tillsätt lök och bacon. Fräs tills löken och baconet fått fin färg. Häll ner vinäger och socker och låt blandningen få ett uppkok. Lägg ner levern och tillsätt kapris.
- Koka upp vatten, lägg i haricots verts, dra ifrån plattan och låt stå 3 min.
- Toppa grytan med hackad persilja, servera med kokt potatis och haricots verts.