Omelett med bacon- stekt potatis & västerbottenost
- 30 min
- 4 personer
Ingredienser
OMELETT- 1 paket Tulip Bacontärningar
- 8 st ägg
- 4 msk olivolja
- 12 st små kokta potatisar
- 1 dl västerbottenost
- 2 msk gräslök
- Salt
- Peppar
- Spetskål
- Körsbärstomater
Gör så här
Tillagning av omelett med bacon och kålsallad
Omelett:
- Stek Tulip bacon (tärna, skivor eller använd färdiga bacontärningar) tills de är spröda och krispiga. Låt baconet rinna av på hushållspapper.
- Skär de kokta potatisarna i mindre bitar och stek dem gyllenbruna i lite olivolja.
- Blanda sedan smeten till varje omelett – ägg, olivolja, bacon, västerbottenost, gräslök, salt och peppar.
- Lägg en klick smör i en stekpanna och värm till medelvärme. Häll sedan i äggsmeten.
- Rör lätt i omeletten, tills den stelnar. Fördela sedan ¼ av den stekta potatisen på omeletten och stek den helt klar, cirka 3 minuter.
- När omeletten är klar, vik den på mitten och lägg på en tallrik.
- Gör om samma process med resterande smet, så att du får 4 st fina och gyllenbruna omeletter.
Kålsallad:
- Skölj och skär spetskålen fint.
- Skär körsbärstomaterna i halvor.
- Blanda spetskålen och tomaterna med olivolja. Smaka av med salt och peppar.
- Fördela kålsalladen på omeletterna och toppa sedan med ännu mer bacon efter önskemål.