Omelett med bacon och rågbröd
- 4 personer
Ingredienser
- 2 pkt Tulip Bacon, skivat
- 8 st Ägg
- 1 dl Grädde
- 1 msk Smör
- 0,5 tsk Salt
- g Peppar
- 15 Körsbärstomater
- Gräslök
- Rågbröd
Gör så här
- Värm ugnen till 200ºC.
- Klä en plåt med bakplåtspapper och ut baconskivorna
- Tillaga baconet i ugnen ca. 15 minuter eller tills de när en gyllenbrun färg och önskad krispighet.
- Knäck äggen i en skål och vispa ihop med grädda, salt och peppar.
- Värm upp en panna och smält smöret.
- Häll i äggblandningen i pannan, rör om då och då så att den inte bränns vid, låt gärna äggen bubbla under lock om möjligt tills hela blandningen har stelnat.
- Under tiden: Hacka gräslök och skär körsbärstomater på mitten.
- När omeletten är klar, garnera med det knapriga skivade baconet, tomaterna och gräslöken.
- Servera med rågbröd eller annat valfritt bröd!