Ost- och baconburgare | Tulip Bacon

Ost- och baconburgaremed dressing på rostad paprika och vitlök

(1 st) Mitt betyg: 0

Ost- och baconburgaremed dressing på rostad paprika och vitlök

  • 4 personer

Ingredienser

  • 600 g nötfärs
  • 2 pkt Tulip Bacon
  • 3 msk vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 4 skivor röd cheddarost (eller annan valfri ost)
  • 4 potatis-buns (eller andra hamburgerbröd)
  • svartepeppar
  • olja til stekning
  • 2 kvisttomater
  • 1 huvud huvud romansallad
  • 1 dl inlagd gurka
Dressing
  • 200 g grillad, indlagd paprika
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 dl majonnäs
Skriv ut recept

Gör så här

Blanda försiktigt färsen, salt, vatten och svartpeppar. Rör om så lite som möjligt. Låt stå i ca 30 min. Forma därefter försiktigt bollar a 150 g och låt dem bli rumstempererade. Stek bacon och låt rinna av på hushållspapper.

Mixa ingredienser till dressing.

Värm en oljad panna till hög värme. Tryck med en vikt eller handen ihop burgaren till en styvt 1 cm tjock biff. Stek på varje sida ca 2,5 minut. Lägg på ost och avsluta antingen i ugn eller under ett lock tills osten smält. Rosta bröden. Servera med dressing, bacon och grönsaker.