Ost- och baconburgaremed dressing på rostad paprika och vitlök
- 4 personer
Ingredienser
- 600 g nötfärs
- 2 pkt Tulip Bacon
- 3 msk vatten
- 0,5 tsk salt
- 4 skivor röd cheddarost (eller annan valfri ost)
- 4 potatis-buns (eller andra hamburgerbröd)
- svartepeppar
- olja til stekning
- 2 kvisttomater
- 1 huvud huvud romansallad
- 1 dl inlagd gurka
- 200 g grillad, indlagd paprika
- 2 klyftor vitlök, pressade
- salt
- svartpeppar
- 1 dl majonnäs
Gör så här
Blanda försiktigt färsen, salt, vatten och svartpeppar. Rör om så lite som möjligt. Låt stå i ca 30 min. Forma därefter försiktigt bollar a 150 g och låt dem bli rumstempererade. Stek bacon och låt rinna av på hushållspapper.
Mixa ingredienser till dressing.
Värm en oljad panna till hög värme. Tryck med en vikt eller handen ihop burgaren till en styvt 1 cm tjock biff. Stek på varje sida ca 2,5 minut. Lägg på ost och avsluta antingen i ugn eller under ett lock tills osten smält. Rosta bröden. Servera med dressing, bacon och grönsaker.