Ost och baconsås
- 25 min
- 4 personer
Ingredienser
Bacon- 200 g Tulip Bacon i skivor
- 1,5 msk smör
- 1,5 mks mjöl
- 4 dl mjölk
- 250 g riven cheddarost
- 100 g naturell färskost
- Salt
- Chili
- 2 st salladslök
Gör så här
Ost och baconsås
Bacon
- Stek baconskivorna krispiga i ugnen vid 200°C i 10-15 minuter.
- Häll av fettet och låt skivorna kallna.
- Hacka baconet grovt.
Ostdipp
- Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjöl.
- Värm smörblandningen något i kastrullen.
- Tillsätt mjölk och vispa runt tills du har en sås.
- Tillsätt färskost och riven cheddarost och rör runt tills osten smält.
- Smaka av med salt, chili och tabasco.
Servering
- Blanda i mestadels av baconet och servera dippeni en skål.
- Toppa med det sista baconet och hackad salladslök.
- Serveras varm.