Ostpaj med baconmed gräslökcrème toppad med knaperstekt bacon
- 1 t 15 min
Ingredienser
Pajdeg- 100 g saltat smör
- 3 dl vetemjöl
- 2 msk kallt vatten
- 1 pkt Tulip Bacon i skivor
- 4 dl riven prästost
- 2 dl naturell créme fraiche
- 2 dl mjölk
- 4 ägg
- 2 dl naturell färskost
- Hackad gräslök
Gör så här
Pajdeg
- Blanda ihop till en smidig deg. Låt vila i kylen 15 minuter och kavla sedan ut och lägg i pajform (gärna med löstagbar botten).
- Nagga med gaffel och förgrädda pajskalet i 175 grader i ca 10 minuter.
Fyllning
- Vispa ihop allting utom osten och baconet.
- Knaperstek baconet och lägg på hushållspapper. Låt svalna och hacka eller smula till mindre bitar.
- Lägg osten i det förgräddade pajskalet och strö över hälften av baconet och häll på äggstanningen. Ställ in mitt i ugnen i ca 45 minuter eller tills den fått fin färg. Låt kallna.
Gräslökscrème
- Blanda ihop och lägg i en spritspåse.
- Skär pajen i portionsbitar och spritsa gräslökscréme på och toppa med resten av baconet.