Pannkaka med bacon
- 30 min
- 4 personer
Ingredienser
- 300 g mjöl
- 0,5 tsk salt
- 4 st ägg
- 5 dl mjölk
- 200 g Tulip Bacon i skivor
- Frukt
Gör så här
Krispiga pannkakor
- Häll mjöl i en stor skål och bilda ett hål i mitten av mjölet.
- Tillsätt salt, ägg och mjölk mitt i mjölet och vispa tills degen är mjuk.
- Häll degen i en kanna.
- Stek baconskivor i lite olja tills de är krispiga.
- Häll stekfettet i en skål.
- Lägg de stekta baconskivorna på en pappershandduk.
- Häll 1 tsk. baconfett på pannan per pannkaka.
- Häll ca 2 dl smet i pannan.
- Bryt baconskivor i mindre bitar och strö över smeten.
- Stek pannkakorna.
- Servera pannkakan med frukt och grönsaker efter smak.