Pasta carbonara med tärnat- eller kalkonbacon
- 4 personer
Ingredienser
- 2 pkt Tulip Kalkonbacon eller Tärnat bacon
- 400 g spagetti
- 1 klyfta vitlök
- 4 st ägg
- 120 g pecorino
- Färsk bladpersilja
- Salt och peppar
- Olivolja
- 4 st ägggulor till servering
Gör så här
Pasta carbonara med tärnat- eller kalkonbacon
- Koka upp vatten. Koka, häll av och skölj pastan. Spara cirka 1 dl pastavatten.
- Skala och hacka vitlöken. Skiva kalkonbacon. Stek bacon och vitlöken knaprig i en stor stekpanna.
- Riv osten. Vispa ihop äggen och blanda med osten.
- Tillsätt pastan, pastavattnet och äggsmeten. Peppra rikligt. Carbonaran är färdig när pastan börjar tjockna.
- Servera med en äggula, riven ost, bladpersilja och svartpeppar.
Tips
För en mildare och smakrik peppar kan du rosta svartpepparkornen i torr stekpanna i några minuter innan du maler den.