Pasta med baconsås
- 4 personer
Ingredienser
- 1 pkt Tulip Bacon i skivor
- 1 gul lök
- 400 g färska svamp ex champinjoner
- 1 vitlöksklyfta
- 400 g spaghetti
- 2 msk tomatpuré
- 2 dl grädde
- 1 dl pastavatten
- 0,5 dl hackad persilja
- 2 msk hackad salvia
- 100 g prästost
- 2 msk olivolja
- salt och svartpeppar
Gör så här
- Hacka löken och låt den mjukna i smör i stekpannan. Hacka champinjonerna och lägg ner i stekpannan. Stek tills vätskan försvunnit. Pressa i vitlöken på slutet och låt den stekas med cirka en minut.
- Strimla bacon och stek det knaprigt i en stekpanna.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Slå av vattnet (spara 1 dl) och ställ tillbaka på plattan. Lägg ner lök, champinjoner och bacon. Rör i tomatpuré, grädde och vatten. Finhacka örterna och riv osten. Blanda allt i kastrullen med pastan, slå på olja och låt det fräsa ihop under omrörning några minuter.
- Smaka av med salt och peppar.