Pasta med baconsås - Recept - Tulip

Pasta med baconsås

(2 st) Mitt betyg: 0

Pasta med baconsås

  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 pkt Tulip Bacon i skivor
  • 1 gul lök
  • 400 g färska svamp ex champinjoner
  • 1 vitlöksklyfta
  • 400 g spaghetti
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl grädde
  • 1 dl pastavatten
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 2 msk hackad salvia
  • 100 g prästost
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
Skriv ut recept

Gör så här

  1. Hacka löken och låt den mjukna i smör i stekpannan. Hacka champinjonerna och lägg ner i stekpannan. Stek tills vätskan försvunnit. Pressa i vitlöken på slutet och låt den stekas med cirka en minut.
  2. Strimla bacon och stek det knaprigt i en stekpanna.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Slå av vattnet (spara 1 dl) och ställ tillbaka på plattan. Lägg ner lök, champinjoner och bacon. Rör i tomatpuré, grädde och vatten. Finhacka örterna och riv osten. Blanda allt i kastrullen med pastan, slå på olja och låt det fräsa ihop under omrörning några minuter.
  4. Smaka av med salt och peppar.