Pasta med parmesan och baconströssel - Recept - Tulip

Pasta med parmesan och baconströsseloch tomat

(0 st) Mitt betyg: 0

Pasta med parmesan och baconströsseloch tomat

  • 30 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 140 g Tulip Bacontärningar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0,5 st lök
  • 1 dl krossade tomater
  • 1 knippe basilika
  • 1 knippe persilja
  • 0,5 st citron
  • 50 g riven parmesan
  • 350 g spagetti
Skriv ut recept

Snabb middag för hela familjen. En enkel och fräsch pasta med parmesan och baconströssel. Avsluta med citron och basilika och du har den perfekta smakkombinationen!

 


Gör så här

Pasta med parmesan och baconströssel

  1. Stek bacon (smidigt med färdiga tärningar) tills det är krispigt i olivolja. Låt rinna av på hushållspapper. 
  2. Skala lök och vitlök, finhacka och stek löken tills den får en gyllene färg. Tillsätt de krossade tomaterna och låt såsen sjuda 10 minuter. Krydda såsen med salt och peppar efter behag.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  4. Hacka basilika och persilja, häll i en skål tillsammans med riven parmesan, citronskal och bacon. 
  5. Servera pasta med tomatsås i djupa tallrikar och strö över baconströsslet.