Pasta med parmesan och baconströsseloch tomat
- 30 min
- 4 personer
Ingredienser
- 140 g Tulip Bacontärningar
- 2 st vitlöksklyftor
- 0,5 st lök
- 1 dl krossade tomater
- 1 knippe basilika
- 1 knippe persilja
- 0,5 st citron
- 50 g riven parmesan
- 350 g spagetti
Gör så här
Pasta med parmesan och baconströssel
- Stek bacon (smidigt med färdiga tärningar) tills det är krispigt i olivolja. Låt rinna av på hushållspapper.
- Skala lök och vitlök, finhacka och stek löken tills den får en gyllene färg. Tillsätt de krossade tomaterna och låt såsen sjuda 10 minuter. Krydda såsen med salt och peppar efter behag.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Hacka basilika och persilja, häll i en skål tillsammans med riven parmesan, citronskal och bacon.
- Servera pasta med tomatsås i djupa tallrikar och strö över baconströsslet.