Pastagratäng med bacon och broccoli
- 4 personer
Ingredienser
- 2 paket Tulip Bacon i skivor, 125 g
- 4 port port pasta t.ex. penne eller gnocchi (ca 280 gram)
- 200 g små broccolibuketter
- 2 dl créme fraiche
- 2 dl mjölk
- 2 msk senap
- 2 dl riven ost
Gör så här
- Koka 4 port pasta enligt anvisning.
- Stek bacon klippta i små bitar. Lägg sedan drygt hälften av pastan i en gratängform, därefter bacon och broccoli och på toppen resten av pastan.
- Gör en sås av créme fraiche, mjölk, senap, salt och peppar. Häll såsen över pastan och se till att den rinner ner mellan pastan till botten. Strö den rivna osten över och grädda i ugnen på 175 grader ca 30 minuter, eller tills rätten har fått en fin färg.
- Servera med en god sallad och vitlöksbröd.