Pastasallad med bacon och pesto

Pastasalladmed bacon och pesto

(0 st) Mitt betyg: 0

Pastasalladmed bacon och pesto

  • 30 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 125 g Tulip Bacon
  • 250 g fullkornspasta
  • 400 g grön pesto
  • 100 g körsbärstomater
  • 100 g frysta edamamebönor utan balja
  • 30 g ruccola
  • 20 g pinjenötter
Skriv ut recept

ENKELT RECEPT PÅ PASTASALLAD – EN RIKTIG VARDAGSKLASSIKER

Pastasallad med pesto och bacon som är perfekt för hela familjen. Den är lätt att förbereda i god tid, vilket gör den perfekt för alla tillfällen. Perfekt för en picknick, som ett tillbehör till grillen eller till och med som en utsökt matsäck att ta med på språng.

Kom ihåg att förvara baconskivorna och pinjenötterna separat och strö dem över salladen strax före servering. På så sätt får du den bästa smakupplevelsen med en läcker, krispig topping.


Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Halvera körsbärstomater.
  3. Skölj frysta edamamebönor i vatten tills de tinat.
  4. Låt pastan rinna av och låt svalna.
  5. Värm ugnen till 200°C varmluft.
  6. Klä en plåt med bakplåtspapper och lägg baconskivorna på den.
  7. Grädda dem i den förvärmda ugnen i cirka 8-12 minuter, beroende på hur kraftfull din ugn är. Baconet ska vara helt krispigt.
  8. Ta ut baconet ur ugnen och låt svalna.
  9. Skär baconet i mindre bitar.
  10. Blanda den avsvalnade pastan med pesto, körsbärstomater, edamamebönor och ruccola. Om det är lite för torrt, tillsätt lite mer pesto.
  11. Hetta upp en torr panna.
  12. Tillsätt pinjenötter i pannan. Låt dem rosta 4-5 minuter tills de får färg.
  13. Bred till sist ut bacon och pinjenötter över pastasalladen.
  14. Servera omedelbart eller ställ i kylen fram till servering.
  15. Smaklig måltid!