Pastasalladmed bacon och pesto
- 30 min
- 4 personer
Ingredienser
- 125 g Tulip Bacon
- 250 g fullkornspasta
- 400 g grön pesto
- 100 g körsbärstomater
- 100 g frysta edamamebönor utan balja
- 30 g ruccola
- 20 g pinjenötter
Gör så här
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Halvera körsbärstomater.
- Skölj frysta edamamebönor i vatten tills de tinat.
- Låt pastan rinna av och låt svalna.
- Värm ugnen till 200°C varmluft.
- Klä en plåt med bakplåtspapper och lägg baconskivorna på den.
- Grädda dem i den förvärmda ugnen i cirka 8-12 minuter, beroende på hur kraftfull din ugn är. Baconet ska vara helt krispigt.
- Ta ut baconet ur ugnen och låt svalna.
- Skär baconet i mindre bitar.
- Blanda den avsvalnade pastan med pesto, körsbärstomater, edamamebönor och ruccola. Om det är lite för torrt, tillsätt lite mer pesto.
- Hetta upp en torr panna.
- Tillsätt pinjenötter i pannan. Låt dem rosta 4-5 minuter tills de får färg.
- Bred till sist ut bacon och pinjenötter över pastasalladen.
- Servera omedelbart eller ställ i kylen fram till servering.
- Smaklig måltid!