Pastasallad med bacon
- 4 personer
Ingredienser
- 1 paket Tulip Bacon i skivor, 125 g
- 4 portioner pasta, t.ex. penne eller farfalle
- 200 g ärtor, frysta och tinade
- 150 g sockerärtor
- 150 g fetaost, i mindre bitar
- 50 g bladspenat
- ½ citron, pressad saft
- 2 msk olivolja
- 1 msk finhackad färsk mynta
- 1 dl rostade pumpakärnor
- 1 dl turkisk yoghurt
- Salt och svartpeppar
Gör så här
- Strimla baconet och stek i en stekpanna utan fett tills det är frasigt och fått fin färg. Lägg över på hushållspapper att rinna av.
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Lägg ner pastan i en skål och tillsätt ärtor.
- Dela sockerärtorna i halvor och tillsätt tillsammans med spenat och fetaost i mindre bitar.
- Tillsätt citronsaft och olivolja.
- Krydda med lite salt och peppar och blanda. Garnera med hackad mynta och rostade solroskärnor.
- Servera tillsammans med yoghurt.