Pesto med bacon & Tapenade med bacon
- 40 min
- 8 personer
Ingredienser
PESTO MED BACON- 30 g Tulip bacon i skivor
- 50 g pinjenötter
- 1 klyfta vitlök
- 1 kruka färsk basilika
- 40 g parmesanost
- 1 msk kapris
- 2 msk vitvinsvinäger
- 2 dl olivolja
- Salt
- nymald peppar
- olja
- rostat bröd
- 40 g bacon i skivor
- olivolja
- 0,5 röd chili
- 125 g soltorkade tomater i olja
- 1 dl olivolja
- 1 msk lagereddike
- Salt
- färskmalen peppar
- mixer eller stavmixer
Gör så här
PESTO MED BACON ca 2 dl:
Stek 30 g baconskivor i en mycket varm panna med lite olja tills de är knapriga och gyllene.
Lägg de stekta baconskivorna på papper.
Kyl och finhacka.
Stek pinjenötter i en torr panna på medelhög värme. Låt svalna.
Hacka vitlök.
Häll hackad bacon, pinjenötter och vitlök och basilikablad i en bunke.
Mixa till en pasta.
Tillsätt riven parmesan, kapris, vinäger och 1 dl olja som mixar till en jämn massa. Justera tjockleken med olivolja.
Krydda med salt och nymalt peppar.
TAPENADE MED BACON, ca. 2 dl:
Stek 40 g baconskivor på en mycket varm panna i lite olja tills de är knapriga och gyllene.
Lägg de stekta baconskivorna på en papper.
kyla och finhacka.
Skölj och rengör chili från frön och hacka den.
Mixa torkade tomater i olja med 1 dl olivolja, hackad chili och lagervinäger.
Krydda tapenaden med salt och nymalen peppar.
SERVERING:
Servera pesto och tapenade som snacks på små rostade brödskivor.
Tips
Pesto och tapenade kan användas till flera rätter, t.ex. soppa, pasta, kött och grillrätter.