Pizza bianco med baconpotatis och rosmarin
- 2 t 15 min
- 4 personer
Ingredienser
PIZZADEG- 25 g jäst
- 2,5 dl vatten
- 8 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 2 msk olivolja
- 300 g potatis
- 300 g Tulip Bacon i skivor
- Olivolja
- Nymald peppar
- Rosmarinkvistar
- 2 dl crème fraiche
- Kavel
Gör så här
PIZZADEG
- Smula jäst i en bunke och värm vattnet till 37 grader.
- Häll på lite av vattnet och rör om tills jästen är helt upplöst. Tillsätt sedan resten av vattnet, saltet, oljan och rör om.
- Vetemjölet tillsätts lite i omgångar - Degen är färdig när den släpper bunkens kant.
- Låt jäsa under handduk 30-60 min till dubbel storlek.
- Knåda degen smidig på mjölat bakbord, dela i två och kavla ut på bakplåtspapper.
FYLLNING
- Tvätta och skär potatis i tunna skivor.
- Skär baconskivorna i mindre bitar.
- Pensla pizzadegen med crème fraiche. Sprid osten, potatisskivorna och baconskivorna över pizzan. Sprinkla med olivolja
- Strö över rosmarinkvistar, salt och peppra.
- Baka pizzan i ugnen tills brödet är gyllene och baconbitarna stekt (15-20 minuter).