Pommes frites med ost och bacon
- 4 personer
Ingredienser
- 1 kg Frysta pommes frites
- 75 g Tulip Bacon, skivat
- 30 g Smör
- 20 g Mjöl
- 2,5 dl Mjölk
- 125 g Riven cheddarost
- Cayennepeppar eller paprika
- Salt
- Peppar
- 2 Vårlök
- 2 msk Creme fraiche
Gör så här
- Börja med att tillaga pommes frites enligt anvisningarna på förpackningen.
- Under tiden, smält smöret på medelhög värme i en kastrull och tillsätt mjölet under omrörning. Vispa tills smör och mjöl är skummande.
- Tillsätt hela mjölken gradvis under vispning och värm blandningen i några minuter tills mjölken har tjocknat. Kom ihåg att röra om hela tiden så att såsen inte bränns i kastrullen.
- Stäng av värmen. Tillsätt cheddarosten och rör om tills osten smält in i såsen.
- Tillsätt salt, peppar, cayennepeppar eller paprikakrydda.
- Hacka vårlök till att toppa med.
- Lägg upp dina pommes på ett serveringsfat, smaka av med lite salt och toppa med ostsåsen, baconet och den hackade vårlöken. Servera med gräddfil till!