Potatisbullar med bacon
- 4 personer
Ingredienser
- 125 g Tulip Bacon i skivor
- 1 kg fast potatis
- 1 gul lök
- 3 msk vetemjöl
- 2 ägg
- 3 msk smör
- Salt och svartpeppar
- Rårörda lingon
- Sallad
Gör så här
- Stek baconet i en stekpanna utan fett tills det är frasigt och fått fin färg. Lägg över på hushållspapper att rinna av.
- Skala och riv potatisen fint. Skala och finhacka löken. Krama ur så mycket vätska som möjligt från potatisen och lägg i en bunke tillsammans med finhackad lök och vetemjöl.
- Knäck ner äggen och krydda med lite salt och peppar. Blanda noga.
- Hetta upp smör i en stekpanna och fördela ut några matskedar smet, platta till så det blir en bra form på bullarna. Stek ett par minuter på varje sida tills de fått fin färg och är genomstekta på medelvärme.
- Servera med bacon och valfria tillbehör.