Potatisgratäng med bacon
- 4 personer
Ingredienser
- 125 g Tulip Bacon i skivor
- 1 kg fast potatis
- 1 gul lök
- 1 vitlökslyfta
- 1 msk smör + smör till formen
- 1 tsk dragon, torkad
- 3 dl grädde
- 3 dl mjölk, 3%
- Salt och svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader
- Skär baconet i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i en rejäl kastrull tillsammans med 1 msk smör och bacon. Stek tills blandningen fått lite färg och löken mjuknat.
- Tillsätt dragon, grädde och mjölk. Låt blandningen få ett uppkok.
- Skala och skiva potatisen i tunna skivor. Tillsätt med gräddblandningen och blanda.
- Smörj en form med smör och häll ner potatisblandningen.
- Sätt in formen mitt i ugnen och grädda i ca 30 minuter tills den fått fin färg och potatisen är mjuk.
- Servera gärna med en god sallad.