Potatissallad med baconoch rostade pumpakärnor
- 4 personer
Ingredienser
- 1 kg potatis
- 300 g creme fraiche
- 2 msk majonnäs
- 1 msk florsocker
- 1½ tsk. söt senap
- 1½ tsk. lökpulver
- 1 msk vitvinsvinäger/ättika
- ½ st rödlök
- ¼ knippe färsk dill
- 1 msk olivolja
- 20 g pumpakärnor
- 150 g Tulip Bacon Tern
Gör så här
Koka potatis och kyl sedan.
Blanda creme fraiche, majonnäs, florsocker, senap, lökpulver och vitvinsvinäger.
Hacka lök och dill fint. Blanda ner i dressingen.
Smaka av med salt och peppar. Låt gärna dressingen stå ett par timmar i kylskåpet.
Värm upp en torr panna. Tillsätt bacontärningar och stek tills det är krispigt. Låt fettet rinna av på hushållspapper.
Skär potatisen i mindre bitar. Blanda ihop med 3/4 av bacontärningarna i dressingen. Kyl väl innan servering.
Värm upp en stekpanna med olivolja. Tillsätt pumpakärnor och låt steka i 4-5 minuter tills de börjar "poppa". Ta av från plattan och låt kallna.
Toppa potatissalladen med pumpakärnor och mera bacontärningar och färsk dill.