Potatissallad med bacon

Potatissallad med baconoch rostade pumpakärnor

(1 st) Mitt betyg: 0

Potatissallad med baconoch rostade pumpakärnor

  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 300 g creme fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk florsocker
  • 1½ tsk. söt senap
  • 1½ tsk. lökpulver
  • 1 msk vitvinsvinäger/ättika
  • ½ st rödlök
  • ¼ knippe färsk dill
  • 1 msk olivolja
  • 20 g pumpakärnor
  • 150 g Tulip Bacon Tern
Skriv ut recept

Potatissallad är en perfekt rätt att servera familjen när man vill lyxa till det lite. 

Potatisen kan förberedas några timmar i förväg. 

Njut av potatissalladen på en utflykt med familjen, servera den ute vid havet eller i sommarstugan.

Bevara pumpakärnorna och bacontärningarna i separata behållare och toppa när potatissalladen ska serveras.


Gör så här

Koka potatis och kyl sedan.

Blanda creme fraiche, majonnäs, florsocker, senap, lökpulver och vitvinsvinäger.

Hacka lök och dill fint. Blanda ner i dressingen.

Smaka av med salt och peppar. Låt gärna dressingen stå ett par timmar i kylskåpet.

Värm upp en torr panna. Tillsätt bacontärningar och stek tills det är krispigt. Låt fettet rinna av på hushållspapper.

Skär potatisen i mindre bitar. Blanda ihop med 3/4 av bacontärningarna i dressingen. Kyl väl innan servering.

Värm upp en stekpanna med olivolja. Tillsätt pumpakärnor och låt steka i 4-5 minuter tills de börjar "poppa". Ta av från plattan och låt kallna. 

Toppa potatissalladen med pumpakärnor och mera bacontärningar och färsk dill.