Potatissoppa med bacon
- 4 personer
Ingredienser
- 125 g Tulip Bacon i skivor
- 800 g potatis, fast
- 1 purjolök
- 1 msk smör
- 1 l vatten
- 1 buljongtärning, vegetarisk eller kyckling
- 1 msk citronsaft
- 2 dl grädde
- 1 msk finhackad persilja
- Salt och svartpeppar
Gör så här
- Skär baconet i mindre bitar. Fräs baconet i en stekpanna utan fett. Låt svalna.
- Skala och dela potatisen i mindre bitar.
- Snitta purjolöken längs med och skölj den ren. Skär i tunna skivor.
- Fräs purjolöken med smör i en rejäl kastrull tills den mjuknat utan att ta färg.
- Häll ner potatis, vatten och buljong. Låt koka upp och sjud under lock i ca 10-15 minuter tills grönsakerna mjuknat.
- Mixa soppan slät och häll ner citronsaft och grädde.
- Låt den få ett uppkok och smaka av med salt och peppar.
- Servera toppad med bacon och persilja. Servera gärna med ett gott bröd.