Potatissoppa med bacon - Lättlagat Recept - Tulip

Potatissoppa med bacon

(11 st) Mitt betyg: 0

Potatissoppa med bacon

  • 4 personer

Ingredienser

  • 125 g Tulip Bacon i skivor
  • 800 g potatis, fast
  • 1 purjolök
  • 1 msk smör
  • 1 l vatten
  • 1 buljongtärning, vegetarisk eller kyckling
  • 1 msk citronsaft
  • 2 dl grädde
  • 1 msk finhackad persilja
  • Salt och svartpeppar
Skriv ut recept

Sugen på en värmande soppa? Vår potatissoppa toppad med krispigt bacon är perfekt när du känner dig lite frusen, eller kanske åkt på en förkylning? En klassisk potatis- och purjolökssoppa med ett stänk citron för syran och krispigt bacon för sältan. Vad kan gå fel?

Vår potatissoppa med bacon kräver inte många ingredienser och är därmed ett perfekt alternativ när du vill spara lite på pengarna. En riktig fattigmansmat men för en finsmakare. Är inte det de bästa av två världar?

Soppan kan serveras som en härlig förrätt vid festligare tillfällen, eller som en snabb, enkel och smaskig middag till vardags. Baconet steks i sitt eget fett för att inte bli allt för oljiga. Se till att skära det i mindre bitar före tillagning så går det enklare att äta tillsammans med soppan. Toppa med persilja och lite färskmalen svartpeppar vid servering för en färgklick på tallriken.

Servera gärna vår potatissoppa tillsammans med ditt favoritbröd eller varför inte en god toast. Är du ett riktigt baconfreak kan du prova någon av våra goda mackor med bacon att servera tillsammans med soppan. Bacon toast och Ägg- och Baconmacka!


Gör så här

  1. Skär baconet i mindre bitar. Fräs baconet i en stekpanna utan fett. Låt svalna.
  2. Skala och dela potatisen i mindre bitar.
  3. Snitta purjolöken längs med och skölj den ren. Skär i tunna skivor.
  4. Fräs purjolöken med smör i en rejäl kastrull tills den mjuknat utan att ta färg.
  5. Häll ner potatis, vatten och buljong. Låt koka upp och sjud under lock i ca 10-15 minuter tills grönsakerna mjuknat.
  6. Mixa soppan slät och häll ner citronsaft och grädde.
  7. Låt den få ett uppkok och smaka av med salt och peppar.
  8. Servera toppad med bacon och persilja. Servera gärna med ett gott bröd.