Purjolökpaj med bacon och rosmarin
- 55 min
- 4 personer
Ingredienser
- 1 rulle pajdeg
- 1 pkt Tulip Bacontärningar
- 450 g purjolök
- 2 kvistar färsk rosmarin
- 8 ägg
- 2 msk crème fraîche
- Salt
- Peppar
Gör så här
Purjolökspaj med bacon
- Värm ugnen till 185 °C.
- Lägg bacontärningarna i en stor stekpanna och låt steka 2-3 minuter. Rör runt några gånger.
- Skär purjolök i skivor och lägg i pannan med baconet.
- Låt steka i 2-3 minuter och rör runt så att allt blandas.
- Bacontärningarna skall inte bli krispiga, och purjolöken skall inte få färg. Tillsätt finhackad, färsk rosmasin och ta av från värmen.
- Vispa ägg, crème fraîche, salt och peppar med en gaffel. Smöra en pajform och fyll med smördeg.
- Fördela bacontärningarna och purjolöken i och häll sedan äggstanningen över.
- Grädda i ugn vid 185 °C i ca 35 minuter.
- Låt vila i 5 minuter innan servering.