Sallad med kyckling och bacondressing

Sallad med kyckling och bacondressing

(0 st) Mitt betyg: 0

Sallad med kyckling och bacondressing

  • 50 min
  • 4 personer

Ingredienser

Bacon Kyckling
  • 400 g Kycklingfilé
  • 1 msk baconfett
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
Ananas
  • 2 skivor ananas, färsk (eller möjligen konserverad)
CURRYDRESSING MED BACON
  • 50 g Tulip skivat bacon
  • 1 tsk curry
  • 2 tsk baconfett
  • 0,5 st rödlök
  • 2 msk citronsaft
  • 2 msk ljus sirap
  • 0,5 dl majonnäs
  • 2,5 dl gräddfil
Tillbehör
  • Grönsallad
  • 1 dl rostade jordnötter
Skriv ut recept

En härligt fräsch och somrig sallad fylld med en härlig symfoni av krispiga grönsaker, saftig kyckling, solmogen ananas som ger en underbar sötma och en oemotståndlig twist med en krämig bacondressing som binder ihop smakerna.


Gör så här

  1. Stek baconskivorna i en mycket het stekpanna i lite olja tills de är krispiga och gyllene. Låt de stekta baconskivorna rinna av på ett hushållspapper. Hacka baconskivorna.
  2. Häll av stekfettet i en skål. Torka av pannan med hushållspapper.
  3. Stek kycklingfilén i bacon och stekfett i en stekpanna. Strö över salt och mal med peppar.
  4. Skala ananasen och skär frukten i tärningar – eller – använd konserverad ananas och låt bitarna rinna av i en sil innan du skär i tärningar.

CURRYDRESSING MED BACON

  1. Fräs curryn en kort stund tills den luktar, i stekpannan i baconstekfett. Plocka upp den stekta curryn. 
  2. Finhacka rödlöken. Finhacka 50 g baconskivor till dressingen. 
  3. Rör ihop citronsaft och sirap. 
  4. Rör ihop majonnäs med gräddfil, curry, finhackad rödlök och citronsirap. 
  5. Blanda det finhackade baconet i dressingen. 

PORTION

  1. Skär kycklingfilén i tunna skivor. 
  2. Lägg upp salladen på en tallrik med kycklingskivor, ananasbitar, baconcurrydressing och bitar av stekta baconskivor. 
  3. Strö över rostade jordnötter och servera med bröd.