Sallad med kyckling och bacondressing
- 50 min
- 4 personer
Ingredienser
Bacon- 200 Tulip skivat bacon
- Olja
- 400 g Kycklingfilé
- 1 msk baconfett
- Salt
- Nymalen svartpeppar
- 2 skivor ananas, färsk (eller möjligen konserverad)
- 50 g Tulip skivat bacon
- 1 tsk curry
- 2 tsk baconfett
- 0,5 st rödlök
- 2 msk citronsaft
- 2 msk ljus sirap
- 0,5 dl majonnäs
- 2,5 dl gräddfil
- Grönsallad
- 1 dl rostade jordnötter
Gör så här
- Stek baconskivorna i en mycket het stekpanna i lite olja tills de är krispiga och gyllene. Låt de stekta baconskivorna rinna av på ett hushållspapper. Hacka baconskivorna.
- Häll av stekfettet i en skål. Torka av pannan med hushållspapper.
- Stek kycklingfilén i bacon och stekfett i en stekpanna. Strö över salt och mal med peppar.
- Skala ananasen och skär frukten i tärningar – eller – använd konserverad ananas och låt bitarna rinna av i en sil innan du skär i tärningar.
CURRYDRESSING MED BACON
- Fräs curryn en kort stund tills den luktar, i stekpannan i baconstekfett. Plocka upp den stekta curryn.
- Finhacka rödlöken. Finhacka 50 g baconskivor till dressingen.
- Rör ihop citronsaft och sirap.
- Rör ihop majonnäs med gräddfil, curry, finhackad rödlök och citronsirap.
- Blanda det finhackade baconet i dressingen.
PORTION
- Skär kycklingfilén i tunna skivor.
- Lägg upp salladen på en tallrik med kycklingskivor, ananasbitar, baconcurrydressing och bitar av stekta baconskivor.
- Strö över rostade jordnötter och servera med bröd.