Senapskyckling med bacon och gräslök
- 4 personer
Ingredienser
- 125 g Tulip Bacon i skivor
- 4 kycklingfiléer, ca. 600 g
- 10 smålökar
- 2 msk smör
- 2 dl torr äppelcider
- 1 dl grädde
- 1 lagerblad
- 1 tsk torkad timjan
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk finhackad persilja
- Salt och svartpeppar
- Kokt potatis
- Sallad
Gör så här
- Dela baconet i mindre bitar. Skär kycklingen i portionsbitar.
- Skala löken och hetta upp en stekpanna med smör. Tillsätt kycklingen och låt den få lite färg runtom. Krydda med salt och peppar. Tillsätt lök och bacon. Stek i några minuter tills löken och baconet fått färg.
- Häll ner cider, tillsätt lagerblad och timjan tillsammans med grädde.
- Puttra samman i ca 15 minuter tills kycklingen är genomstekt. Rör ner dijonsenap och blanda. Toppa med hackad persilja.
- Servera med valfria tillbehör.