Smashed baconburgare
- 4 personer
Ingredienser
- 125 g Tulip Bacon i skivor
- 750 g högrevsfärs
- 60 g gruyéreost
- 4 hamburgerbröd
- krispiga salladsblad
- Tryffelmajonäs
- 400 g lök
- Olja
- Salt
- Strösocker
Gör så här
- Skala, halvera och skiva löken. Stek löken i olja på medelvärme ca 5 minuter under ständig omrörning. Den ska bli mjuk och ordentligt brynt. Ta ennypa salt och en nypa socker och lägg på löken, stek ytterligare 1 minut.
- Värm två stora stekpannor på hög värme. Lägg 4 bollar av färsen i varje panna och tryck ut dem med en tyngd ( kan ta botten på en liten kastrull). Krydda med salt och peppar runtom. Vänd efter 1 minut . Riv och lägg osten på burgarna.
- Stek ytterligare 1 minut. Lyft över burgarna en skärbräda.
- Stek på baconen till önskad färg.
- Stek hamburgerbröden lite snabbt. Bred tryffelmajonnäs på brödens snittytor. Lägg ett salladsblad på brödens underdelar, lägg på burgarna, toppa med löken och lägg på locken.