Sparrissoppa med bacon

Sparrissoppa med bacon

(0 st) Mitt betyg: 0

Sparrissoppa med bacon

  • 4 personer

Ingredienser

  • 125 g Tulip Bacon i skivor
  • 2 knippe grön sparris
  • 2 msk smör
  • ½ purjolök, det vita
  • 50 g bladspenat
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk buljongtärning, grönsaks eller kyckling
  • 2-3 msk god olivolja
  • 1 tsk finhackad timjan
  • salt och svartpeppar
Skriv ut recept

Gör så här

  1. Stek baconet i en stekpanna utan fett tills det är frasigt och fått fin färg. Lägg över på hushållspapper att rinna av.
  2. Dela sparrisen i grova bitar. Rosta i en stekpanna med 1 msk smör tills de fått lite färg och mjuknat något.
  3. Lägg undan några blomknoppar till garnering.
  4. Strimla purjolöken och hetta upp resten av smöret i en kastrull och fräs purjolöken tills den mjuknat något utan att ta färg.
  5. Tillsätt spenat, sparris och häll ner vin, låt det få ett uppkok och tillsätt, vatten och buljong. Låt soppan koka under lock i 10 minuter.
  6. Mixa soppan slät med en stavmixer och häll ner grädde, låt den få ett uppkok och smaka av med salt och peppar.
  7. Servera i portionsskålar och toppa med bacon, sparrisknoppar och ringla över olivolja och finhackad timjan.