Stekt vitkål med bacon

Stekt vitkål med bacon

(0 st) Mitt betyg: 0

Stekt vitkål med bacon

  • 1 t 30 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 250 g Tulip bacon
  • Olja
  • 3 st lökar
  • 500 g vitkål
  • 4 msk vatten
  • 1 tsk socker
  • Salt & peppar
  • 2 msk vinäger
  • 2 msk baconfett
Skriv ut recept

Stekt vitkål med bacon är en enkel och välsmakande, populär rysk maträtt. Kombinationen av stekt vitkål, den syrligt söta dressingen och det salta baconet går ihop till en helhet och skapar en utsökt smak och lätt att tillaga.


Gör så här

  1. Stek baconskivorna i en mycket het stekpanna i lite olja tills de är krispiga och gyllene.
  2. Låt de stekta baconskivorna rinna av på ett hushållspapper. Häll av stekfettet i en skål. Torka av pannan med hushållspapper.
  3. Skala och hacka löken.
  4. Skölj och skär kålen i strimlor.
  5. Fräs hackad lök i bacon stekfett i en stekpanna.
  6. Tillsätt skivad kål och fräs på god värme i 2 minuter.
  7. Tillsätt vatten, socker, salt och mal med peppar och koka tills kålen är krispig eller mör efter önskemål, (2-4 minuter för att bevara kålens krispighet, eller ca 15 minuter och kålen är helt mjuk och mjuk).
  8. Ta bort kålen från värmen och vänd i dressingen.
  9. Bryt eller skär baconskivorna i mindre bitar.
  10. Vänd kålen med baconbitar, peppra och servera.