Stekt vitkål med bacon
- 1 t 30 min
- 4 personer
Ingredienser
- 250 g Tulip bacon
- Olja
- 3 st lökar
- 500 g vitkål
- 4 msk vatten
- 1 tsk socker
- Salt & peppar
- 2 msk vinäger
- 2 msk baconfett
Gör så här
- Stek baconskivorna i en mycket het stekpanna i lite olja tills de är krispiga och gyllene.
- Låt de stekta baconskivorna rinna av på ett hushållspapper. Häll av stekfettet i en skål. Torka av pannan med hushållspapper.
- Skala och hacka löken.
- Skölj och skär kålen i strimlor.
- Fräs hackad lök i bacon stekfett i en stekpanna.
- Tillsätt skivad kål och fräs på god värme i 2 minuter.
- Tillsätt vatten, socker, salt och mal med peppar och koka tills kålen är krispig eller mör efter önskemål, (2-4 minuter för att bevara kålens krispighet, eller ca 15 minuter och kålen är helt mjuk och mjuk).
- Ta bort kålen från värmen och vänd i dressingen.
- Bryt eller skär baconskivorna i mindre bitar.
- Vänd kålen med baconbitar, peppra och servera.