Torskrygg med bacon och gräslök
- 30 min
- 4 personer
Ingredienser
- 1 pkt Tulip Bacon i skivor 125 g
- 4 bitar torskrygg
- 1 purjolök
- 1 msk smör
- 2 dl grädde
- 1 msk tomatpuré
- 10 soltorkade tomater
- salt och svartpeppar
- 1 msk finhackad gräslök
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skiva baconet. Snitta purjolöken längs med och skölj ren från jord och smuts. Skär i tunna skivor.
- Stek purjolök och bacon i en stekpanna med smör tills blandningen mjuknat och fått lite färg.
- Tillsätt grädde, tomatpuré och soltorkade tomater. Krydda med lite salt och peppar.
- Lägg fisken i en smord ugnsform och häll såsen över fisken. Gratinera i mitten av ugnen i ca 20 minuter tills fisken är genomstekt.
- Garnera med gräslök och servera med kokt potatis eller mos.