Tournedos med baconoch hemlagad bearnaisesås
- 1 t 0 min
- 4 personer
Ingredienser
- 60 g Tulip Bacon
- 500 g oxfilé
- 400 g färska champinjoner
- 12 st grön sparris
- 1 st schalottenlök
- 1 st stjälk dragon
- 2 msk vitt vin
- 2 msk vitvinsvinäger
- 5 st pastöriserade äggulor
- 60 g smör
- 5 st citron
- Salt
Gör så här
BEARNAISESÅS:
- Skala och finhacka schalottenlöken. Hacka dragonen mycket fint.
- Lägg schalottenlök, dragon, vitvinsvinäger och vitt vin i en kastrull och koka tills bearnaiseessensen är klar. Häll den sedan i en skål.
- Vispa under tiden äggulorna. Lägg skålen med bearnaiseessensen i kastrull med varmt vatten (vattenbad) på låg värme.
- Tillsätt ungefär hälften av smöret, bit för bit, till vätskan. Samtidigt är det viktigt att piska hela tiden. Tillsätt äggulorna långsamt medan du fortfarande vispar. Tillsätt resten av smöret och vispa tills det smält väl. Såsen ska nu vara varm och jämn. Ta av från värmen och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
KÖTT:
- Skär ut köttet i biffar och vispa biffarna lätt för hand och linda tulpanbaconet runt.
- Använd olja eller smör för att steka biffarna. Börja med hög värme i en kastrull med tjock botten. Stek biffarna 2-6 minuter på varje sida, beroende på biffarnas tjocklek och hur rött du vill ha köttet. Strö på salt och peppar under stekningen.
PORTION:
-
- Rensa svampen och skär den i skivor. Stek dem tills de får färg.
- Bryt ändarna på sparrisen och stek dem lätt.
- Servera dina tournedoes med bacon tillsammans med lättstekt sparris, champinjoner och bearnaisesås.