Trattkantarellsoppa med bacon - Recept - Tulip

Trattkantarellsoppa med bacon

(2 st) Mitt betyg: 0

Trattkantarellsoppa med bacon

  • 4 personer

Ingredienser

  • 125 g Tulip Bacon i skivor
  • 1 gul lök
  • 300 g trattkantareller
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl eller maizena
  • 1 l vatten
  • 1 buljongtärning, vegetarisk eller kyckling
  • 50 g roquefortost
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk finhackad persilja
  • salt och svartpeppar
Skriv ut recept

Gör så här

  1. Dela baconet i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Rensa och dela svampen i mindre bitar.
  2. Hetta upp smöret i en kastrull och fräs bacon och lök tills det mjuknat och fått lite färg. Tillsätt svampen och fräs tills vätskan kokat bort. Krydda med lite salt och peppar och rör ner mjölet, låt det rosta i 1 minut. Häll ner vatten och buljong och låt det få ett uppkok. Sjud soppan under lock i 5-10 minuter.
  3. Smula osten i mindre bitar och blanda samman med 1 dl créme fraiche.
  4. Servera i portionsskålar och toppa soppan med crème fraiche-röran och hackad persilja.