Ungsbakat potatismos med baconoch purjolök
- 1 t 30 min
- 4 personer
Ingredienser
- 2 paket Tulip tärnat bacon
- 1 kg potatis
- 2 msk smör
- 2 dl mjölk
- Salt & peppar
- 1 kg purjolök
- 50 g parmesan
- 1 msk torkad timjan
- 1 st baguette
- Sallad
- Bladpersilja
Gör så här
- Skala potatisen och koka den ca 20 minuter i osaltat vatten.
- Häll av potatisen, lämna lite vatten kvar, precis så att det täcker botten.
- Mosa potatisen grovt med en potatisstöt eller en elvisp (beroende på vad för konsistens du vill ha).
- Tillsätt smör och fortsätt röra med elvispen samtidigt som du långsamt tillsätter mjölk tills moset har en lämplig konsistens. Smaka av med salt och peppar.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Ansa purjolöken och skär i skivor.
- Stek bacontärningarna gyllene och krispiga i en torr stekpanna. Blanda bacontärningar och purjolök i en ugnsform.
- Hacka bladpersilja och vänd ner den i potatismoset. Bred ut potatismoset över bacon- och purjolöksblandningen
- Riv parmesanosten och toppa sedan potatismoset med parmesanost och timjan.
- Grädda potatismoset i den förvärmda ugnen i cirka 35 minuter tills formen är gyllene och krispig på toppen.
- Servera med bröd och grönsallad.