Ungsbakat potatismos med bacon

Ungsbakat potatismos med baconoch purjolök

(0 st) Mitt betyg: 0

Ungsbakat potatismos med baconoch purjolök

  • 1 t 30 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 2 paket Tulip tärnat bacon
  • 1 kg potatis
  • 2 msk smör
  • 2 dl mjölk
  • Salt & peppar
  • 1 kg purjolök
  • 50 g parmesan
  • 1 msk torkad timjan
  • 1 st baguette
  • Sallad
  • Bladpersilja
Skriv ut recept

Bakat potatismos med bacon och purjolök. Med krämig potatismos tillsammans med mild smak av purjolök, toppat med knaperstekt bacon blir denna maträtt en given favorit hos många. Servera denna läckerhet med en fräsch sallad och lite nybakt bröd för att komplettera måltiden på bästa sätt.


Gör så här

  1. Skala potatisen och koka den ca 20 minuter i osaltat vatten.
  2. Häll av potatisen, lämna lite vatten kvar, precis så att det täcker botten.
  3. Mosa potatisen grovt med en potatisstöt eller en elvisp (beroende på vad för konsistens du vill ha).
  4. Tillsätt smör och fortsätt röra med elvispen samtidigt som du långsamt tillsätter mjölk tills moset har en lämplig konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  5. Sätt ugnen på 200°C.
  6. Ansa purjolöken och skär i skivor.
  7. Stek bacontärningarna gyllene och krispiga i en torr stekpanna. Blanda bacontärningar och purjolök i en ugnsform.
  8. Hacka bladpersilja och vänd ner den i potatismoset. Bred ut potatismoset över bacon- och purjolöksblandningen
  9. Riv parmesanosten och toppa sedan potatismoset med parmesanost och timjan.
  10. Grädda potatismoset i den förvärmda ugnen i cirka 35 minuter tills formen är gyllene och krispig på toppen.
  11. Servera med bröd och grönsallad.