Varm smörgåstårta med bacon
- 4 personer
Ingredienser
- 2 paket Tulip Bacon i skivor, 125 g
- ½ grillad kylling
- ½ purjolök
- 2 dl crème fraiche
- 1 dl majonnäs
- 2 msk chilisås
- 10 soltorkade tomater
- 2 skivor hönökaka
- 70 g ruccola
- 1 gul paprika
- 1 ask cocktailtomater, 300 g
- Salt och svartpeppar
Gör så här
- Skär baconet i mindre bitar och stek det frasigt i en stekpanna utan fett. Låt det rinna av på hushållspapper.
- Plocka kycklingen och dela i mindre bitar. Strimla purjolöken fint. Blanda hälften av det stekta baconet med kyckling, purjolök, crème fraiche, majonnäs och chilisås.
- Finhacka tomaterna och blanda ner. Smaksätt med lite salt och peppar.
- Hacka paprikan i mindre bitar.
- Lägg ut ett bröd och fördela ut några matskedar av fyllningen. Toppa med ett bröd och gör om samma moment. Avsluta med ett bröd. Bred över färskost på toppen och runtom bröden.
- Garnera med ruccola, halverade tomater, tärnad paprika, bacon och soltorkade tomater.