Recept på varma mackor med bacon – Tulip

Varma mackor med bacon

(1 st) Mitt betyg: 0

Varma mackor med bacon

  • 4 personer

Ingredienser

  • 2 paket Tulip Bacon i skivor, 125 g
  • 8 skivor ljust surdegsbröd
  • 150 g cheddarost
  • 50 g västerbottenost
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk dijonsenap
Skriv ut recept

Finns det någon som inte älskar varma mackor? De kan varieras i all oändlighet och går fort att tillaga. Våra varma mackor innehåller krispigt bacon och smakrik ost tillsammans med frasigt surdegsbröd för extra god smak. En hint av dijonsenap ger mackan lite hetta som tar den till nästa nivå.

Testa våra varma mackor med bacon som en lyxig helgfrukost, brunch eller lunch. Det går också utmärkt som ett mumsigt tillbehör till en värmande soppa. Passar lika bra att bjuda gästerna på som att äta en vardag med familjen.

Våra varma mackor tillagas bäst i stekpanna eller i ett smörgåsjärn. Tillagar du dem i en stekpanna är det bra att trycka lite på din macka med en stekspade så att de båda smörgåsbitarna går ihop. Då blir det också lättare att äta din varma macka med händerna.

Vi rekommenderar att du steker baconet först och låter dem rinna av på en tallrik med hushållspapper. Då får du till det där extra krispet i dina varma mackor. Det går bra att byta ut cheddar- och västerbottenosten mot din favoritost, men välj gärna en med mycket smak.

Vill du prova på fler enkla recept? Prova gärna Penne Vodka med bacon och Grönkålssoppa med bacon också.


Gör så här

  1. Stek baconet i en stekpanna utan fett tills det är frasigt och fått fin färg. Lägg över på hushållspapper att rinna av.
  2. Lägg ut 4 bröd och fördela dijonsenap, topp med riven ost och bacon. Ringla över honung. Lägg över resterande bröd och tryck till. Hetta upp en stekpanna med smör eller använd ett smörgåsjärn.
  3. Stek bröden frasiga med smör på båda sidor tills osten smält. Dela i halvor och ät med valfria tillbehör.