Grönkål bacon och grädde med portabello - Recept - Tulip

Vitkålsplättar med grönkål, bacon och grädde

(1 st) Mitt betyg: 0

Vitkålsplättar med grönkål, bacon och grädde

  • 25 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 200 g vitkål
  • 2 ägg
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • Salt & peppar
  • Smör til stekning
  • 1 pkt Tulip Bacon i skivor
  • 0,5 gul lök
  • 200 g portabello
  • 1 äpple
  • 50 g strimlad grönkål
  • Salt & peppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 5 msk rårörda sockrade lingon (alt lingonsylt)
Skriv ut recept

Här kommer ett recept på riktigt goda vitkålsplättar ihop med grönkål, bacon, grädde och portabello. Äpple och lingon tillför både sötma och syra och toppa sist med crème fraiche!

 


Gör så här

Vitkålsplättar med grönkål, bacon och grädde

  1. Riv vitkålen. Blanda ägg, vetemjöl, mjölk, grädde, salt och peppar i en skål. Blanda i vitkålen och rör om.
  2. Hetta upp en stekpanna med lite smör och stek vitkålen som plättar och lägg i en ugnsfast form.
  3. Strimla baconet och fräs i en stekpanna tillsammans med skuren gul lök och portabello, äpple i bitar och repad grönkål. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg den frästa blandningen på plättarna och toppa med bacon.
  5. Servera med crème fraiche & lingon.