Vitkålsplättar med grönkål, bacon och grädde
- 25 min
- 4 personer
Ingredienser
- 200 g vitkål
- 2 ägg
- 0,5 dl vetemjöl
- 1 dl mjölk
- 1 dl grädde
- Salt & peppar
- Smör til stekning
- 1 pkt Tulip Bacon i skivor
- 0,5 gul lök
- 200 g portabello
- 1 äpple
- 50 g strimlad grönkål
- Salt & peppar
- 2 dl crème fraiche
- 5 msk rårörda sockrade lingon (alt lingonsylt)
Gör så här
Vitkålsplättar med grönkål, bacon och grädde
- Riv vitkålen. Blanda ägg, vetemjöl, mjölk, grädde, salt och peppar i en skål. Blanda i vitkålen och rör om.
- Hetta upp en stekpanna med lite smör och stek vitkålen som plättar och lägg i en ugnsfast form.
- Strimla baconet och fräs i en stekpanna tillsammans med skuren gul lök och portabello, äpple i bitar och repad grönkål. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg den frästa blandningen på plättarna och toppa med bacon.
- Servera med crème fraiche & lingon.