Glutenfri pizzadeg
- 1 t 55 min
- 2 personer
Ingredienser
- 25 dl Vatten
- 2 msk Olivolja
- 1 tsk Salt
- 25 g Jäst
- 5 dl Fiberhusk
- 5 dl, Glutenfri mjölmix
Gör så här
- Värm vatten tills det är fingervarmt (37 grader).
-
Rör ihop olja, jäst, fiberhusk, vatten och salt i en stor stor skål. Låt blandningen stå i 5 minuter.
-
Tillsätt mjölmixen (spara ½ dl för utbakning) knåda tills den blir smidig.
-
Täck skålen med lock eller plastfolie och låt degen jäsa i 30 minuter till 1 timme, tills den ungefär dubblats i storlek.
-
Placera en plåt i mitten av ugnen och förvärm den till 250°C.
-
Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Dela den i 2 bitar och forma dem till runda, tunna pizzor. Lägg dem på bakplåtspapper.
-
Toppa dina pizzor och dra sedan bakplåtspappret med dem över till den uppvärmda plåten i ugnen.
-
Grädda i cirka 5-10 minuter eller tills de fått fin färg.